על מינה פארן מאמרים צור קשר
צמחי מרפא
חומרי המרפא (מטבוליטים משניים) בצמחים
מחלות ודרכי הטיפול בהן
נושאים כללים
Kimchi: The food that helps to detox pesticides - Kimchi: The food that helps to detox pesticides
>>גרסת הדפסה
Kimchi: The food that helps to detox pesticides

עודכן ב: 10/08/2017

הקמחי הוא מאכל קוריאני מסורתי, הכולל ירקות אחדים מותססים או ירק אחד ותערובת חריפה של פלפל צ'ילי, שום, בצל ירוק ותבלינים נוספים.

הקמחי נפוץ מאד במזון הקוריאני, וניתן למצוא אותו כמעט בכל ארוחה, כשמגישים אותו לבד או ביחד עם אורז או אטריות.

נערך מחקר שבדק השפעה של הקמחי על ירקות שגודלו עם חומרי הדברה .

בדקו  נוכחות של חומרי ההדברה יום יום במשך תקופת ההכנה של הקמחי.

המחקר הראה  שריכוז חומרי ההדברה ירד במהירות בשלושת הימים הראשונים, והם נעלמו לגמרי עד היום התשיעי.

המחקר פורסם בעיתון Journal of Agricultural Food Chemistry חומר ההדברה שנבדק  הכיל זרחן אורגני. בשלושת הימים הראשונים  של גידול הקמחי, נעלמו 83% ממנו, ועד היום התשיעי חוסלו גם 17% שנשארו.

 

בתערובת נמצאו שלושה חיידקים לקטובציליים וחיידק Leuconostoc שהם היו האחראים להעלמות חומרי ההדברה.

החיידקים הם:

Leuconostoc mesenterides

Lactobacillus brevis

Lactobacillus plantarum

Lactobacillus sakei

חומרי ההדברה היו המקור היחיד לזרחן ופחמן בשביל החיידקים.

המזון המותסס הוא הטוב ביותר להחזרת לקטובצילים למעי.

חומרי הדברה רבים הם ליפופיליים, והם מצטברים ברקמות השומניות בגוף.

מזון מותסס כמו קמחי ואחרים מנטרלים אותם, וזו סיבה נוספת מדוע חשוב כל כך להשתמש בהם.

המזון המותסס מונע ומטפל בתסמונות של מערכת העיכול, כגון, תסמונת המעי הרגיז, דלקות במערכת העיכול, שלשול זיהומי, המעי הדולף.

קל מאד להכין מזון מותסס. בעבר הלא רחוק נהגו להכין מזון כזה בכל בית. רצוי מאד לחזור להרגל הטוב להכין  ולהשתמש במזון כזה בתזונה היום-יומית שלנו.

 

מתכון להכנת קמחי ( נלקח מהאתר של  Andrew weil)

במתכון יש הוראות להכנת קמחי מכרוב. ניתן להכין קמחי מתערובת של כמה ירקות, או מירק אחד. ניתן להתאים את החריפות של הקמחי לטעם האישי או המשפחתי.

מצרכים

1 כרוב בינוני 

רבע כוס מלח ים

5-6 שיני שום טחונים

1 כפית של זנגביל טחון

1 כפית סוכר

3 כפות של מים   

1-5 כפיות צ'ילי גרוס

200 ג' צנון או דייקון מקולף וחתוך כמו גפרורים

4 בצל ירוק חתוך לחתיכות

 

ציוד

קרש חיתוך וסכין

קערה גדולה

צלחת

מסננת

קערה קטנה

צנצנת עם מכסה

 

הוראות הכנה

 

1. לחתוך את הכרוב ל-4 חלקים. לחתוך כל חלק לרצועות

 

2. לשים את הכרוב בקערה הגדולה ולשפוך עליו את המלח. לערבב את הכרוב עם המלח, ולמעוך אותו,  עד שהוא מתחיל להתרכך, להוסיף את המים כך שיכסו את הכרוב.

לכסות עם צלחת לשים משהו כבד על הכרוב כדי שלא יצוף. להשאיר   את הכרוב במים למשך שעה עד שעתיים.

 

3. לשטוף את הכרוב שלוש פעמים ולהשאיר אותו במסננת במשך 15-20 דקות.

לשטוף וליבש את הקערה הגדולה כדי להשתמש בה אח"כ.

 

4. להכין עיסה: מערבבים את השום, הזנגביל, הסוכר והמים בקערה קטנה, להוסיף לו את הצ'ילי הטחון, 1-5 כפיות לפי מידת החריפות הרצויה.

 

5 לסחוט את הכרוב כדי להוציא את המים שנשארו, ולהוסיף אותו לקערה הגדולה. להוסיף לקערה בצל ירוק וצנון ואת העיסה שהכנו.

 

6. לערבב את הכול.

 

7. להכניס את הקמחי לצנצנת ולכסות. לא למלא עד קצה הצנצנת. להשאיר 3 עד 4  ס"מ  ריקים.

 

8. להשאיר את הצנצנת בטמפרטורת החדר 1-5 ימים. יופיעו בועות בתוך הצנצנת ויתכן שמעט נוזל יגלוש מתוכה.

 

9. לטעום מהקמחי פעם אחת ליום, וכשהוא מוכן לשים אותו במקרר. אפשר לאכול מיד, אבל עדיף לחכות שבוע עד שבועיים.