בעיות מעיים כרוניות – Chronic gut problems

בעיות מעיים כרוניות – Chronic gut problems

מאת: ד"ר מינה פארן

Paul Bergner מומחה למחלות מעיים מציע שיקום מערכת עיכול שנפגעה, דצמבר 2014.

"התאים של רירית המעי הדק מתחלפים במהירות. זוהי הרקמה השנייה אחרי תאי הזרע ,שהתחלקות התאים  שלהם היא המהירה ביותר.

כל התאים הבונים את רירית המעי הדק מתחלפים תוך 5-6 ימים, וזה אומר ש-20% מהתאים מתחלפים כל יום.  מחסור במרכיבים מזינים, במינרלים, חלבונים או ויטמינים יתבטאו אצלם במהירות רבה יותר מאשר ברקמות שהתחלקות התאים שלהם איטית יותר.

התאים זקוקים למרכיבים רבים כדי להיבנות. התאים של רירית המעי מקבלים כ-70% מהחומרים הדרושים להם מהדם, ואת השאר הם לוקחים באופן ישיר מהמעי. הם לוקחים מהמעי חלבונים וחומצות אמיניות, ויטמין A ואבץ, ונפגעים אם אינם מוצאים את מה שדרוש להם.

החיידקים הקשורים לרירית המעי נפגעים מאנטיביוטיקה בעלת ספקטרום רחב, ההורסת בנוסף לחיידקים הפתוגניים גם את חיידקי המעי. מחקרים הראו שאין במעי מנגנון של הומיאוסטזיס, והרס מוגבר של חיידקים עלול לגרום להתרבות של חיידקים אחרים שאינם ידידותיים למעי. החיידקים הנלקחים כפרוביוטיק אינם מספיקים כפיצוי על אלה שנהרסו.

אוכלוסיית החיידקים השוכנת במעי פועלת כמכלול, ומשפיעה על הקשר ההדוק בין תאי המעי, על המטבוליזם של האינסולין, על מערכת החיסון, וכנראה גם על המוח ועל מצב הרוח.

חיידקי המעי משתתפים בחילוף החומרים של סיבים תזונתיים שאינם מסיסים, כגון, גלוקוז, אינולין, פקטין ופוליסכרידים שונים.

סיבים תזונתיים המצויים במזון חשובים להתרבות החיידקים ולייצור של איזון בריא ויעיל שלהם.

צמחים המפחיתים דלקת במעי:

להזמנת צמח יש ללחוץ על שם הצמח העברי.

שם הצמחהשם בעבריתחלקי צמח
Matricaria recutitaבבונג, קמומילפרחים
Mentha piperitaמנטה חריפהנוף הצמח
Achillea millefoliumאכילאה אלף העליםנוף הצמח
Plantago spp.מיני לחךעלים, זרעים
Calendula officinalisציפורני חתולפרחים

קלנדולה ולחך הם צמחים הידועים כמרפאי פצעים ונוגדי דלקת בעור. הם מועילים מאד גם לריפוי הריריות של המעי, במיוחד אם לוקחים אותם בצורת אבקה, שנספגת היטב ומגיעה אל הרקמות.

תוספים מומלצים לשיפור בריאות המעי

חלבונים מהצומח ומהחי

ויטמין A, ויטמין D

אבץ

חלב חמוץ-קפיר, אפשר גם חלב קוקוס מותסס

ירקות כבושים

התוספים, הסיבים והצמחים תורמים את תרומתם ויכולים להועיל, אבל אם המזון מכיל מרכיבים שאינם מתאימים לאדם מסוים והם גורמים אצלו תגובה דלקתית במעי, הבריאות שלו לא תוכל להשתפר, ומדי פעם יהיו התפרצויות שונות.

ההתפרצויות יופיעו  כפצעים מכאיבים, כאב ראש, סחרחורת, כאבי בטן, גזים, חולשה. רגישות למזון עלולה לפגוע במערכת העיכול, בשרירים ובשלד, בעור, בשינה ובמצב הרוח.

רגישות לחלב ולמוצרי חלב עלולה לגרום לעצירות אצל ילדים. לעתים קרובות מגיעים הורים למרפאה כדי להתלונן על עצירות כרונית אצל ילדים קטנים בני שנתיים או יותר. במקרים אלה יש לבדוק רגישות לחלב פרה, חלב עז או כבש.

אם יש רגישות ניתן להחליף עם חלב קוקוס, שקדים, אורז.

הגורמים לתגובה הדלקתית הם פפטידים. חוקרים מדווחים על כ-50 פפטידים שונים המצויים בחיטה שעלולים לעורר תגובה של מערכת החיסון.

הסימן הבולט ביותר לרגישות למזון הוא התנפחות של הבטן, שפוחתת ונעלמת אם מוציאים באופן מוחלט מזון כזה מהתזונה.

סימפטום אחר הוא התופעה המכונה ברפואה הסינית עלייה של אש הכבד , או החום המדומה העולה למעלה וגורם לכאבי ראש, פצעים ואפטות.

הטיפול הטוב ביותר בבעיות של רגישות למזון הוא לוותר על המזון שאינו מתאים  ולהתבונן בתוצאות.

Paul Bergner מגדיר את התנאים להצלחת הטיפול:

* יש להתייחס כאל סימפטום גם להפרעות בשינה, מצב רוח ירוד, חוסר אנרגיה.

* להוציא לגמרי מהתזונה את המזון החשוד. לא לרדת במינון אלא להפסיק לחלוטין להשתמש בו ולא ל"רמות".

* השימוש בצמחים המוזכרים בטבלה  מס' 1 יכול לעזור למטופל להתמיד בטיפול על אף הקושי.

* לעשות בדיקה של הסימפטומים אחרי שלושה שבועות. התוצאות יעודדו את המטופל להמשיך בטיפול.

* להמשיך שלושה שבועות נוספים ולערוך בדיקה נוספת.

* אם המטופל התמיד בהימנעות מהמזון שמזיק לו , יהיה שיפור לפחות ב-  70% הסימפטומים שהפריעו לו.

הטיפול דורש משמעת עצמית, והשכר הוא שיפור ניכר בבריאות."

לחזרה לחנות

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד