משחת קינמון

משחת קינמון

How To Make Homemade Cinnamon Oil For Acne & Weight loss! – Oh Homely Girl
מאת: ד"ר מינה פארן

במחקר הנוכחי נעשה ניסוי על טיפול באפיזיוטומיה באמצעות משחה שהכינו מקליפת גזע ושמן נדיף של קינמון (1).

אפזיוטומיה הוא חתך בדופן הנרתיק שנוהגים לבצע ביולדת במהלך הלידה.

אם פתח הנרתיק אינו מתמתח במידה מספיקה כדי לאפשר את יציאת התינוק, מבצעים חיתוך בדופן הנרתיק כדי להקל על הלידה ולמנוע קרע ברקמות, שהוא קשה יותר לריפוי. נשים שעוברות אפיזיטומיה סובלות מכאבים קשים במשך כמה שבועות עד שהחתך מתרפא.

המיצוי האלכוהולי והשמן הנדיף שמופקים מקליפת הגזע של עץ הקינמון נחקרו בשנים האחרונות, ונעשה בהם שימוש רפואי. הוכח שיש להם פעילות אנטי דלקתית, אנטי אוקסידנטית, אנטי מיקרוביאלית.

מיצויים מקליפת הגזע מורידים רמת סוכר בדם אצל חולי סכרת, מגבירים את פעילות האינסולין, מגבירים חדירות של גלוקוז לתאי שריר (2).

קליפת הגזע של הקינמון מכילה שלושה מרכיבים עיקריים: eugenol, cinnamalsehyde, linalool. לדעת החוקרים ה-eugenol פועל כמאלחש ומסייע לשיכוך הכאבים. הוא פועל כנראה על ידי עיכוב ייצור של פרוסטגלנדינים (1).

Cinnamaldehydeהוא בעל פעילות אנטי דלקתית (3)

Linalool פעיל כמשכך כאב ואנטי דלקתי. הוא מפעיל מסלול  כולינרגי וגלוטמינרגי של שיכוך כאב (4).

במחקר הנוכחי בדקו החוקרים את פעילות קליפת הגזע והשמן הנדיף בשימוש חיצוני. המטרה הייתה לבדוק אם הם מסייעים גם לריפוי חתכים ולשיכוך כאבים.

המחקר נערך בשני בתי חולים באירן, על 144 יולדות בגיל 18-40, שכולן עברו אפיזיוטומה במהלך הלידה. בבתי חולים אלה 90% מהיולדות עוברות אפיזיוטומה במהלך הלידה הראשונה, ו-70% גם בלידה השנייה (1). אצל למעלה ממחצית הנשים זו היתה בשבילן הלידה הראשונה.

המחקר נערך מול קבוצת ביקורת. בכל קבוצה היו 72 נשים. הן מרחו את המשחה או את הפלצבו פעמיים ביום, כל 12 שעות, במשך 10 ימים.

המשחה הוכנה בהמבורג בגרמניה. משחה אחת הכילה 2% של מיצוי מקליפת הגזע של הקינמון. המשחה השנייה הייתה זהה בכל המרכיבים, ורק מיצוי הקינמון היה חסר בה.

בדיקות נערכו לפני תחילת הטיפול, ארבע שעות ושמונה שעות אחרי הטיפול הראשון עם המשחה, ו-10 עד 11 יום אחרי הלידה. בדקו גם כמה כדורים לשיכוך כאבים לקחה המטופלת במשך הימים  האלה, החזרה שלה לפעילות נורמלית וכן תופעות לוואי של הטיפול.

תוצאות

בקבוצה שקבלה טיפול עם משחת הקינמון, הכאב פחת ב-16% אחרי 4 שעות, ב-26% אחרי 8 שעות וב-76% אחרי 10-11 יום.

בקבוצה שקבלה פלצבו הכאב פחת ב-2% אחרי 4 שעות, ב-4% אחרי 8 שעות, וב-43% אחרי 10-11 יום.

מהירות הריפוי והירידה בעצמת הכאב היו מהירים בהרבה בקבוצה שקבלה משחת קינמון.

בבדיקה שנערכה 10-11 ימים אחרי הלידה, לא היה הבדל משמעותי בין שתי הקבוצות בכמות של משככי הכאב שהן לקחו.

היה הבדל בין הקבוצות בקצב החזרה לפעילות נורמלית. בקבוצה שקבלה משחה מקינמון 74% מהנשים חזרו לפעילות נורמלית אחרי 10-11 יום, לעומת 48% בקבוצת הפלצבו. בשתי הקבוצות לא היו תופעות לוואי.

החוקרים מסיקים מתוצאות המחקר שמשחה ממיצוי של טינקטורה ושמן נדיף של קינמון מפחיתה כאב ומגבירה ריפוי במקרים של אפיזיוטומה, מבלי לגרום לתופעות לוואי שליליות.

מקורות

Mohammadi A. Mohammad-Akizaseh S. Mighafouvand M. et al. Effects of Cinnamon on perineal pain and healing of episiotomy: a randomized placebo- controlled trial. J. Integr. Med. 2014, 12 (4):359-366.

Harymann K. Viswanathan M. Palmieri R. et al. Outcomes of routine episiotomy: a systematic review. JAMA   2005: 293 (17): 2141-2148.

Zarifkar K. Skandaryan HMS. Mokhtary M. An  evaluation on antinociceptive effects of eugenol by formalin test in rats. J. Dental Medicine, 2003, 16: 61-67.

Peena AT. D'Aquila PS. Cheesa ML. et al. Linalool produces anti-nociception in two experimental models of pain. Eur. J. Pharmacol. 2003, 460: 37-41.

מקור התמונה

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד