בצל – Allium cepa

בצל – Allium cepa

מאת: ד"ר מינה פארן

שם עברי: בצל
משפחה: שושניים, Liliaceae
חלקי צמח בשימוש: בצל
תאור הצמח: הבצל הוא בעל ריח חריף אופנייני, ששונה בגודלו באזורים שונים. הגבעול גבוה, מגיע עד לגובה של 100 ס"מ. העלים דקים וארוכים.
מרכיבים: המרכיבים העיקריים הם תרכובות אורגניות המכילות גפרית: thiosulfinatethiosulfonatas, cepaenes, S-oxides, s,s-dioxides, monosulfides, disulfides, trisulfides, zwiebelanes, כל המרכיבים האלה מופיעים בבצל כנגזרות שלcysteine sulfoxides  (1) .

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד