Reverse Insulin Resistances with foods

Reverse Insulin Resistances with foods

מאת: ד"ר מינה פארן

המודעות  לבעיה של העמידות לאינסולין התעוררה בעשרות השנים האחרונות, ומאז מרבים לעסוק בה.

בעבודה הנוכחית ממליצים על 8 תבלינים וצמחי מרפא שעשויים להחזיר לתאים את הרגישות לאינסולין, ולמנוע את המחלות הנובעות מהעמידות לאינסולין.

Curcuma longa יעיל למניעת סכרת

הכורכומין המצוי בכורכום הוא בעל סגולות רפואיות חשובות. הוא נוגד חמצון יעיל, אנטי דלקתי, אנטי מיקרוביאלי, וכן מגביר רגישות לאינסולין ומעכב התפתחות של סכרת בגלל עמידות לאינסולין.

נערך מחקר עם 240 מטופלים מבוגרים במצב של קדם-סכרת. הם קבלו 250 מ"ג של כורכומין . קבוצת הביקורת היתה מטופלים בגיל דומה במצב של קדם-סכרת. אחרי תשעה חודשים לא התפתחה סכרת אצל המשתתפים במחקר שקבלו כורכומין. לעומת זאת בקבוצת הפלצבו אצל 16.4%  מהמשתתפים

התפתחה סכרת. החוקרים מסיקים שהכורכומין מספק 100% הגנה מפני התפתחות של סכרת במקרים של עמידות לאינסולין.

ג'ינג'ר מפחית רמת גלוקוז בדם בצום

במחקר כפול-סמיות נבדקו 88  מטופלים סכרתיים. חלקו אותם לשתי קבוצות. האחת קיבלה 3 קפסולות של 1 ג' ג'ינג'ר ליום. הקבוצה השנייה קיבלה פלצבו. 

אחרי שמונה שבועות בקבוצה שקיבלה ג'ינג'ר היתה ירידה של 10.5% ברמת הסוכר בדם בצום. בקבוצת הפלצבו היתה עליה של 21% ברמת הגלוקוז בדם. בנוסף, הרגישות לאינסולין גדלה בקבוצה שקיבלה ג'ינג'ר.

במחקר אחר הראו שיפור של שמונה סמנים אצל מטופלים סכרתיים שקבלו 1600מ"ג ליום של ג'ינג'ר (1).

קנמון, תבלין שמוריד רמת סוכר בדם

קנמון הוא אחד התבלינים העתיקים והנפוצים ביותר בשימוש. משתמשים בו לתיבול מזונות, לרפואה וכן כקטורת במקדשים.

הקנמון מסייע להוריד את רמת הגלוקוז בדם על ידי שיפור הכושר של התאים להגיב לאינסולין. סיכום תוצאות של שמונה מחקרים הראה שהקנמון, או מיצויים שהוכנו ממנו הוריד את רמת הגלוקוז בדם (2).

בנוסף הקנמון מאט את ספיגת הגלוקוז מהמעי. הראו  שספיגת הגלוקוז מפודינג של אורז שהוסיפו לו קנמון, היתה איטית יותר מאותו פודינג ללא קנמון (3).

מיצוי מעלי זית

במחקר באוניברסיטת Auckland נבדקו 46 גברים עם עודף משקל. חלקו אותם לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה מיצוי של עלי זית. הקבוצה השניה קיבלה פלצבו. אחרי 12 שבועות מצאו אצל הקבוצה שקיבלה מיצוי של עלי זית שיפור ברגישות לאינסולין. בנוסף היתה אצלם  עליה בייצור אינסולין בפנקריאס.

פירות יער מפחיתים צורך באינסולין אחרי הארוחה (4)

מחקר שנערך בפינדלנד הראה שהגוף צריך פחות אינסולין לאיזון הסוכר אחרי הארוחה, אם הוסיפו לארוחה פירות יער.

במחקר השתתפו נשים בריאות, שאכלו לחם לבן או לחם שיפון  עם או בלי מחית של פירות יער (4). עמילן שבלחם מעלה את רמת הגלוקוז אחרי הארוחה. אם מוסיפים תות עץ, אוכמניות, חמוציות, פטל שחור מפחיתים הצורך באינסולין אחרי הארוחה (4).

Nigella sativa 2 ג' מפחיתים עמידות לאינסולין

במחקר שכלל 94 אנשים חולים בסכרת, קבלו האנשים 1,2או 3 ג' של

קצח הגינה, Nigella sativa בקפסולות.

      הקצח ממריץ  פעילות של מערכת החיסון, נוגד דלקת, אנטי מיקרוביאלי, נוגד חמצון,                 

     מוריד רמת גלוקוז בדם.

     קצח במינון של 2  ג' ליום הוריד באופן משמעותי רמת גלוקוז בדם בצום, ועמידות     

     לאינסולין (5).  המינון הגבוה יותר של 3 ג' לא היה משמעותי בתוצאות.

    ספירולינה מגבירה רגישות לאינסולין

    נערך מחקר שבו השתתפו אנשים בעלי עמידות לאינסולין. המטרה היתה לבדוק טיפול       עם  ספירולינה לעומת טיפול עם סויה להגברת רגישות לאינסולין (6).

    נבדקו 17 מטופלים שקבלו 19 ג' של ספירולינה ליום, מול 16 מטופלים שקבלו 19 ג' של                                         סויה   ליום.

    אחרי 8 שבועות  כל המטופלים שקבלו ספירולינה  נעשו רגישים לאינסולין, לעומת 60%     מהמטופלים שקבלו סויה. הרגישות לאינסולין אצל המטופלים שקבלו ספירולינה גדלה ביותר מ-200%, לעומת הרגישות אצל אוכלי הסויה שגדלה רק ב-60%.

    טיפול בסכרת עם ברברין

   הברברין הוא אלקלואיד מר המצוי בשורש של חותם זהב, בקליפת הגזע   של Berberis vulgaris   , בשורש של   Berberis aquifolium.

במחקר שבו השתתפו 36 מטופלים סכרתיים, בדקו טיפול עם ברברין לעומת טיפול עם

Metformin (7). הם הראו שברברין הוריד רמת סוכר אצל המטופלים בדומה למטפורמין בטיפול שנמשך שלושה חודשים (7).

באותו מחקר הם בדקו 48 מטופלים סכרתיים נוספים. המטופלים קבלו ברברין במשך שלושה חודשים. החוקרים הראו שאחרי שבוע אחד של טיפול בברברין היתה ירידה ברמת הגלוקוז בדם, וכן שיפור ברגישות לאינסולין (7).

מקורות                                                                                                                                                                                                                                                                     

1.        Mozaffari-Khosravi H. Talaei B. Berman-Ali J. et al. The effect of ginger powder supplementation on insulin resistance and glycemic indices in patients with type 2 diabetes: a randomized double-blind, placebo-controlled trial. Complement Ther. Med. 2014 Feb. 22:9-16.

2.     Davis PA. Yokoyama W. Cinnamon intake lowers fasting blood glucose: meta-analysis. J. Med. Food. 2011 Sep. 14: 884-889.

3.     Hlebowicz J. et al. Effect of Cinnamon on postprandial blood glucose, gastric emptying and satiety in healthy subjects. Am. J. Clin. Nutr. 2007, 85:1552-56.

4.     Torronen R. Kolehmainen M. Sarkkinen E. Berries reduce postprandial insulin responses to wheat and rye breads in healthy women. J. Nutr. 2013, 143 (4): 430-436.

5.     Bamosa AO. Kaatabi H. Lebdaa FM. Et al. Effect of Nigella sativa seeds on the glycemic control of patients with type 2 diabetes mellitus. Indian J. Physiol. Pharmacol. 2010, 54: 344-354.

6.     Marcel AK. Ekali LG. Eugene S. et al. The effect of Spirulina platensis versus Soybean on Insulin Resistance in HIV- infected patients: A Randomized Pilot Study. Nutrients 2011, 3: 714-724.

Yin J. Xing H. Ye. J. Efficacy of berberine in patients with type 2 diabetes mellitus: Metabolism 2008, 57: 712-717.

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד