שם עברי: מלפפון
משפחה: דלועיים, Cucrbitaceae
הערך הרפואי לפי הרפואה הסינית טבע הצמח: צונן
טעם: מתוק
מנקה, משחרר את הגוף מרעלנים, מסייע לדה- טוקסיפיקציה
מועיל ללב, לטחול וללבלב
מוסיף לחות למעי הגס
מוסיף לחות לריאות, עוזר במיוחד לאנשים שחיים במקומות חמים ויבשים
מועיל לעור בשימוש חיצוני. ניתן להשתמש בו כמיץ שסוחטים או כמסיכה עם פרוסות דקות.
עוזר לעיכול, במיוחד כשהוא כבוש במלח.
מועיל לעיניים בשימוש חיצוני. במקרים של דלקת, נפיחות או יובש בעיניים מניחים פרוסות דקות על העיניים.
שימוש חיצוני מומלץ בכל מקרה של דלקת, אודם ונפיחות על העור. למלפפון יש תגובה אלקלית והוא מסייע במקרים של עודף חומציות .
מרכיבים: המלפפון מכיל כ-96% מים
מינרלים: מגנזיום, אשלגן, צורן, גפרית, מוליבדן
הקליפה עשירה בויטמין A.
התוויות: שימוש במלפפון מועיל במקרים של עודף חומציות, יתר לחץ דם, המיץ הוא דיורטי ומועיל במקרים של עצירת שתן, כסיוע לטיפול באולקוס.
שימוש חיצוני: לשטיפות עיניים במקרים של עכירות, אודם ונפיחות בעיניים
להקלה על אקסמה, פסוריאזיס, אקנה, פצעים דלקתיים
לכוויות שמש- למרוח בעדינות מיץ מהמלפפון מומלץ לשטוף את המלפפון היטב ולהשתמש בקליפה בשימוש פנימי וחיצוני.
מקורות
1. Dr. G. Eichenauer Cucumber Nutrition. http://www.holistic-medicine-works.com-nutrition.html