כורכום טרי- לעומת כל השאר

כורכום טרי- לעומת כל השאר

Curcuma - Grands-Mères

מדוע עדיף (לך) לצרוך כורכום טרי במקום כורכום יבש, באבקה או בתמצית?

להלן מספר מחקרים אשר השוו תכונות השורש הטרי של הכורכום למוצרי כורכום אחרים:

מה קורה לכל החומרים הטובים האלה, הקיימים בכורכום הטרי? תהליך הייבוש והעיבוד של השורש הטרי, גורמים לאיבוד חלקי או מלא של חומרים פעילים. השורש הטרי מיובש בטמפ' גבוהה, ולאחר חליטה במים רותחים. טחינה מעלה של שטח הפנים, ומיצוי בממסים כימיים חזקים נועד לרכז את  הכורכומין לבדו, תוך ויתור על חומרים אחרים.  לעתים קרובות, מוספים תוספים לתמצית או לאבקה.

כורכום אורגני הוא טבעי, וגדל ללא שימוש בחומרי הדברה. הוא אינו מטופל בחומרים כלשהן במהלך הגידול, או לאחר הקטיף. תכולת נוגדי החמצון שבשורש, וחומרים נוגדי-עובש, מונעת את קלקול השורש באחסון.

הכורכומין, שהוא החומר הפעיל העיקרי בכורכום, מסיס בשמן. שילוב של כורכום טרי מרוסק, קצוץ ואף שלם, ביחד עם רכיבים שומניים או שמניים, ישפר בהרבה את ספיגתו לדם ואת פעילותו. תוספת של פלפל שחור, בשיעור של כ 5% ממשקל הרסק, צפוי להביא לתוצאות טובות אף יותר.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25490740

לפי שעה, הכורכום הטרי האורגני של "על עלים" זמין בעונות החורף והאביב בלבד. הערכו בהתאם…
השורש משתמר יפה באחסון גם ללא קירור! אפשר להניח על השיש, או לשמור במזווה, למשך מספר שבועות ואף חודשים.

מוגש על ידי "על עלים – מרכז לצמחי מרפא", מושב ציפורי.  

נכתב על ידי פרץ גן, אגרונום ותלמיד.  (מרץ 2018)

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד