איך לשכנע את המטופלים שלך לקחת צמחי מרפא סיניים בתפזורת RAW?

איך לשכנע את המטופלים שלך לקחת צמחי מרפא סיניים בתפזורת RAW?

R (9)
מאת: Written by Jason Blalack

סטודנטים רבים ואנשי מקצוע נמצאים תחת הרושם שהמטופלים שלהם לא ייקחו את צמחי המרפא בתפזורת. הם מרגישים שהמטופלים שלהם עסוקים מדי, אינם מוכנים לבשל, או שונאים את טעמם של הצמחים.

אין ספק שיש אנשים שמשתייכים לקטגוריות אלה, אך הרוב המכריע של החולים ייקחו צמחי מרפא בכמות גדולה, אפילו העמוסים ביותר מאוד מבין המטופלים. המטופלים מגיעים לרפואה הסינית בגלל המומחיות שלנו ובכדי לקבל עזרה. אם אנו יכולים להציג באופן ברור את הדרך להקלה בסימפטומים ולבריאות טובה יותר, הרוב ימלא אחר המלצותינו. אם אנו בעצמנו מרגישים שצמחי מרפא בכמות גדולה הם האפשרות הטובה והיעילה ביותר ויכולים להעביר זאת בצורה טובה לחולים, רוב החולים יצייתו. מצד שני, אם אנו לא מצליחים להציע את מה שאנו מאמינים בו כשיטת המרפא היעילה ביותר, לא רק שאנחנו נכשלים בטיפול נכון, כי אם גם מאבדים את ההזדמנות לגדול ולהצליח כמטפלים.


להלן כמה מחשבות על הגורמים המשפיעים על הנכונות של מטופלים לקחת צמחי מרפא בכמות גדולה ומכשולים צפויים, טיפים ושאלות נפוצות-

גורמים המשפיעים על הנכונות של מטופלים לקחת צמחי מרפא בכמות גדולה:
יחס והצגה: אלה עשויים להיות הגורמים החשובים ביותר בהבאת חולים לקחת צמחי מרפא. הדרך בה אנו מציגים את האפשרויות, והידיעה שלאופני ההגשה השונים ברפואה שלנו יש השפעה עצומה.
לדוגמא השוו בין: "ובכן, יש לנו כמה אפשרויות לצמחי מרפא: יש לנו את הצמחים המסריחים האלה שלוקחים
הרבה זמן לבשל, וטעמם נורא. או שיש לנו את הגלולה הזאת שאתה יכול לבלוע. איזה מהן אתה מעדיף?"
לעומת: " צמחי מרפא בתפזורת הם האופציה הטובה ביותר שלך להחלמה טובה יותר, מקצועית, מהירה והנכונה ביותר. הם התקן המסורתי והשיטה המנצחת במבחן הזמן של השימוש צמחי מרפא בסין. אכן, הם דורשים קצת זמן להכין, ובדרך כלל אין להם טעם נהדר, אבל זוהי ללא ספק שיטת ההגשה היעילה ומהירה ביותר עבור תרופות סיניות. יש גם אבקות צמחים או גלולות, אם אתם יוצאים לנסיעה ארוכה, או אם בישול באמת אינו אופציה".
אפשר גם להתייחס לתכונות של איכות מעולה, מוצר לא מעובד בעל עוצמה גבוהה, תמורה מצוינת, וסבירות מזערית לתגובה אלרגית כתוצאה מחומרי מילוי, חומרים בלתי פעילים וכו' בניגוד לגרנולות, או לפורמולות-פטנט.


נוחות: אין ספק שלקיחת כמוסות או טבליות, או אפילו גרנולות, היא הרבה יותר קלה מאשר מרתח של צמחי מרפא. עם זאת, אנחנו יכולים לעשות גם את בישול הצמחים בתפזורת קל יחסית.

טיפים ואנקדוטות על מנת ליצור חווית צמחים "חלקה" עבור המטופלים:
1 .הכן את הפורמולה כך שתהיה מוכנה למסירה כאשר המטופל יוצא מהדלת.
2 .ההוראות צריכה להיות ברורות ולא מורכבות יתר על המידה.

טיפים ואנקדוטות המגדילות באופן משמעותי את ציות (compliance) המטופל ללקיחה רצופה של הצמחים:
הוראות בישול -הוראות בכתב הן הכרחיות. על גבי של כל שקית של צמחים, ישנה הוראות לבישול, שהן ספציפיות לצמחים שבפורמולה. בנוסף, ניתן לכתוב בו את הערות המטפל.
זמן הבישול– אנו ממליצים לבשל 45 דקות ברצף, בניגוד ל2 בישולים קצרים. גילינו שזאת פשרה מועטה ביחס לעוצמת המרתח, ובתמורה מקבלים הגדלה משמעותית בציות (compliance).

משך הצריכה- באופן מסורתי בסין, שקית אחת של צמחי מרפא היא המנה היומית. במערב, לעיתים קרובות בשקית אחת אורזים מנה ליומיים. מצאנו כי אם נותנים לחולים לבשל צמחים אחת ל4 ימים , אנחנו משפרים באופן משמעותי את הציות. אין חיסרון לאסטרטגיה זו, אם הצמחים המבושלים נשמרים בקירור וחתומים בצנצנת. לכן, נכפיל את המינונים כך ששקית אחת של צמחים תספיק ל-4 ימים. במצבים אקוטיים, התקופה עשויה להתקצר ל-2 ימים , או להתארך לכ6 ימים אם החולה זקוק ליותר מהמינון הרגיל.

כמות הצריכה- נראה ציות טוב יותר גם אם נפחית את כמות המרתח שהחולה חייב לצרוך. אנו ממליצים ללמד את החולים לבשל את צמחי המרפא שלהם בכמות קטנה של נוזל, כך שהם צריכים לשתות רק כמה לגימות בכל מנה. כמות הנוזל הסופית של המרתח קשורה ישירות לכמות המים שמתחילים איתה את ההרתחה.
לכן כדאי לציין שיש להתחיל עם מספיק מים כדי לכסות את הצמחים ב 3-2 סנטימטר בערך, במקום לציין כמות קבועה.


ההוראות הכלליות שלנו לצריכה הן כדלקמן
אם רשמנו מרשם של שקית אחת שמספיקה לארבעה ימים , כמות הנוזל שהמטופל/ת חייב/ת לצרוך ביום אחד היא 1/4 מהסכום הסופי. לכן, אם החולה מסיים את הבישול עם שתי כוסות, הוא חייב לשתות 1/2 כוס בכל יום, או 1/4 כוס פעמיים ביום.

ולכן טריק נוסף ושימושי יהיה לפצל את הכמות שהוכנה ל4 ימים ל4 צנצנות ולשתות בכל יום צנצנת אחת

אנו ממליצים פשוט להשאיר את הצנצנת על השיש במטבח, כדי לקבל תזכורת. רבים מעדיפים ללגום את המנה במנות קטנות לאורך כל היום. בדרך כלל זה לא בעייתי.
כמובן שאם את הטעם המרוכז הוא חזק מדי , או אם צמחי המרפא גורמים להפרעה כלשהיא במע' העיכול, ניתן לדלל את המרתח, או להתחיל את הבישול עם יותר מים.


שאלות נפוצות:
1 . האם החולים צריכים לבשל כל מנה בנפרד בכל יום, או שיבשלו את כל הצמחים שלהם יחד (לדוגמא: 3 שקיות של צמחים) ולאחר מכן מחדש יחממו את המרתח, לפי הצורך ?
התשובה מתייחסת באופן ישיר לכמה זמן שקית אחת נועדה להספיק. מכיוון שאנחנו הכפלנו את המינונים המסורתיים לכל שקית, שקית אחת של צמחים שאנחנו נותנים תספיק בדרך כלל ל- 4 ימים. במצבים אקוטיים, שתי שקיות של צמחים יכולות להיות מבושלות יחד וייצרכו במשך ארבעה עד שישה ימים. שימו לב שצמחי מרפא מבושלים יתחילו להתקלקל, גם אם בקירור, לאחר כשבעה ימים.
בדרך כלל מחממים מחדש את צמחי המרפא המבושלים לפני השתייה, או שצורכים אותם בטמפרטורת חדר. אסטרטגיה שימושית אחת היא להמליץ למטופלים להשאיר מחוץ למקרר את כמות הצמחים שעליהם לשתות במהלך היום. לאחר מכן הם שותים את המרתח בטמפרטורת חדר בכל פעם שזה נוח או מתאים (כפי שנקבע על ידי המטפל) . הדבר החשוב ביותר עבור החולים כדי לקבל את הצמחים לתוך גופם . אם לחולה יש קושי כלשהו, יש לעודד אותו להיכנס להרגל של שתיית הצמחים שלהם בכל יום, ולא לדאוג לפרטים.


2 . האם עדיף לומר למטופל לקחת את הצמחים המבושלים בזמנים מסוימים של היום? האם יש לצרוך צמחי מרפא עם מזון או בנפרד ממזון? האם יש שיקולים אחרים ?

אנחנו בדרך כלל ממליצים לחולים לקחת צמחים 4-2 פעמים במהלך היום, בדרך כלל בנפרד ממזון (30 דקות לפני האכילה או שעה לאחר אכילה). להפרעות או קושי בעיכול, אנו ממליצים לצרוך את הצמחים ביחד עם אוכל. צמחי מרפא לשינה ניתן לקחת לפני השינה.
באופן כללי, חשוב יותר שהחולה ייקח את הצמחים, ורק אח"כ נקפיד על תזמון מדויק .


3 . האם לוקחים את צמחי המרפא נלקחים בנפרד מן התרופות ותוספים אחרים ?…. וכמה שעות ביניהם?
זה תלוי במידה רבה בסוג הצמח וסוג התרופה. על המטפל לתת הוראות מתאימות, בעת שהוא רושם את המרשם . באופן כללי, הדבר הבטוח ביותר הוא לקחת צמחים בהפרש של לפחות שעה מנטילת תוספי תזונה ותרופות אחרות.


4 . אם המטופלים שונאים את הטעם, האם זה בסדר להוסיף דבש, סוכר וכו' ?

זה בדרך כלל המוצא האחרון. אחרי השבוע הראשון, רוב החולים סובלניים לטעם. למי שלא, אנו ממליצים תחילה על אכילת צימוקים (או פירות יבשים אחרים) מיד אחרי שתיית הצמחים, או שפשוף הלשון עם פיסת ג'ינג'ר טרי לפני שתייתם. אם זה לא עובד, או לילדים, ניתן להשתמש בסירופ אגבה או ממתיקים אחרים כגון דבש. בדרך כלל, הדבר משנה רק במעט את האפקט הטיפולי.


5 . באיזה חומר כדאי לבשל את הצמחים? סירי חרס , זכוכית, crockpots, נירוסטה?
בדרך כלל אנחנו ממליצים על זכוכית, חרס או סירי קרמיקה, ונירוסטה היא אופציה גם כן. אנו לא ממליצים על בישול באלומיניום, וסירים בדרך כלל לוקחים יותר מדי זמן כדי להתחמם. שוב, בדרך כלל זה בסדר גמור עבור חולים להשתמש במה שיש להם, ואין להיתפס לפרטים.


מתוך האתר: http://www.redpinechineseherbs.com

מקור התמונה Healing herbs. | Health & Medical Stock Photos ~ Creative Market

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד