החיידק MRSA Staph

החיידק MRSA Staph

מאת: ד"ר מינה פארן

תשובה של Paul Bergner לשאלה בקשר למחלה שנגרמה על ידי MRSA- סטפ.

 הסטפילוקוקים הם חיידקים גרם-חיוביים נפוצים מאד. רוב המינים של הסטפילוקוקים אינם אלימים כלל, והם חלק מהפלורה הנורמלית של האדם, הם מצויים בעיקר בעור ובקרומים הריריים.

ישנם מינים אלימים הגורמים למחלות בעור, בדרכי הנשימה ובדרכי השתן.

אחד מהמינים האלימים הוא Staph. aureus. סטפילוקוקים בדרך כלל רגישים לאנטיביוטיקה. אחת התרופות האנטיביוטיות המקובלות היא methicillin.

ישנם זנים של סטפילוקוקים שפתחו עמידות למתיצילין, ומכנים אותם בשם MRSA  Methicillin Resistant Staphylococcus aureus

רוב האנשים הסובלים מזיהומים עם סטפילוקוקים עמידים למתיצילין, היו מאושפזים קודם בבית חולים, במרכזים לדיאליזה או במקומות אישפוז שונים. טיפוסים שונים של MRSA גורמים לזיהום בין אנשים בריאים.

כשהזיהום פוגע בעור הוא מופיע תחילה כתפיחה אדומה, שעלולה להתפתח לפצע מזוהם , לכיב או לאבסס עמוק ומכאיב.

נשאלה שאלה בפורום של Herbalhall  לגבי ילד בן 13, שהיה חולה בדלקות אוזניים לעתים קרובות, עבר התקפים של אסתמה, אלרגי לדברים רבים, והוא סובל מפצעים קשים שנגרמו על ידי MRSA. המטפל מבקש עזרה מהחברים שבפורום כיצד לטפל בילד.  היו תשובות שונות ועצות שניתנו לו.

Paul Bergner  הוא הרבליסט, מטפל ותיק וחוקר. להלן התשובה שהוא נתן.

הוא רואה שני דברים שעלולים לגרום לאדם לקושי להתגבר על זיהום בקטריאלי. האחד הוא רמה נמוכה של ויטמין D, והשני הוא פגיעה במערכת החיסון בגלל רגישויות למזון. לפי התיאור שניתן , הילד סובל מדלקות במשך כל ימי חייו, בגלל מזון שלא מתאים לו ומעורר אצלו תגובה אלרגית שנעשית חמורה יותר במשך השנים, והיא מתגברת כל שנה בחודש אוקטובר.

P. Bergner טוען שהוא טיפל בכמה מקרים חמורים שלMRSA .

במקרה אחד  של MRSA כרוני, אלא  המליץ להוריד מהתזונה מזון שהמטופל היה רגיש  אליו, ונתן  לו ויטמין D ותוספים של חומצות שומניות אומגה 3. למרות שלא טיפל ישירות בספילוקוקים, החיידק נעלם ולא חזר. הריפוי היה מושלם.

מקרה אחר היה קשה יותר. אישה במצב בריאות טוב, בעלת מודעות לתזונה. היא לא אכלה גלוטן ולא מוצרי חלב ואכלה ירקות טריים.

היה לה זיהום עיקש של MRSA על הפנים ועל בית החזה. אחרי שהטיפול הממושך עם אנטיביוטיקה לא עזר פנתה לרפואה משלימה. צמחים שנתן לה מטפל סיני עזרו אבל לא פתרו את הבעיה.

היא סיפרה ל-Bergner שהיא מרגישה נפוחה כשהיא אוכלת ביצים, והוא הציע לה להפסיק לאכול ביצים ל-10 ימים. החיידק נעלם בימים האלה ללא כל טיפול נוסף.

ויטמין D מתווך ייצור של חלבון נוגד דלקת בעור. מומלץ להשתמש בויטמין D במקרים של אקסמה.

חוסר ויטמין D יכל להסביר את הבעיה של הילד שחי באזור שבו היום קצר מאד בחורף. מצב הילד מחמיר כל שנה בחודש אוקטובר, ורק בקיץ הוא מרגיש יותר טוב. ניתן להסביר את זה על ידי הירידה בייצור ויטמין D בחודשים האלה.

הילד לא לקח ויטמין D כתוסף, וכשהתחיל לקחת מצבו השתפר מאד.

P. Bergner ממליץ לכל מטפל לבדוק רמה של ויטמין D אצל כל מטופל שמגיע אליו עם אקסמה או עם מחלות דלקתיות אחרות על העור. הוא ממליץ על מינון של 5000 יחידות בימים הראשונים, ואח"כ אפשר לרדת בהדרגה.

שתפו בFacebook
phone icon Whatsapp icon email icon
גלילה לראש העמוד